ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΡΑΥΝΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΜΕ ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗ


«Αλλάζουμε σελίδα»
Μία εξαιρετική πρωτοβουλία του Κεραυνού Αγίου Βασιλείου, πήρε σάρκα και οστά, μέσω ενός τετραήμερου soccer school, σε συνεργασία με την ομάδα της Στουτγάρδης.
Δύο κορυφαίες προσωπικότητες με τεράστια εμπειρία στο αναπτυξιακό ποδόσφαιρο της Γερμανίας, βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις της ομάδας, πραγματοποιώντας καθημερινές προπονήσεις σε όλα τα τμήματα της ομάδας. Πρόκειται για τον τεχνικό διευθυντή της Στουτγάρδης, Μάρκους Ρούντ, ο οποίος για πρώτη φορά βρίσκεται σε ακαδημία της χώρας μας για εκπαιδευτικό σκοπό, καθώς και για τον πολύπειρο ελληνικής καταγωγής, Γιώργο Μεταξαράκη,ο οποίος είναι τεχνικός διευθυντής της MTV, θυγατρικής ακαδημίας της Στουτγάρδης με 15ετη αποκλειστική συνεργασία με τον Γερμανικό σύλλογο.
Οι δύο πολύπειροι τεχνικοί υποδομών, πραγματοποίησαν συνέντευξη Τύπου, στα γραφεία του συλλόγου και μίλησαν για την επίσκεψή τους στην χώρας μας και συγκεκριμένα στον Άγιο Βασίλειο Πατρών.
Μάρκους Ρούντ: «Ανταλλαγή φιλοσοφίας»
Ο τεχνικός διευθυντής της Στουτγάρδης, αφού ευχαρίστησε τον σύλλογο για την υποδοχή, στάθηκε στον σκοπό αυτής της επίσκεψης. «Η οργάνωση του σωματείου καθώς και η άψογη φιλοξενία, με εντυπωσίασαν. Πρωταρχικός σκοπός αυτού του soccer school, είναι η ανταλλαγή προπονητικών απόψεων με την προπονητική ομάδα του Κεραυνού. Θέλουμε να μεταφέρουμε την φιλοσοφία της Στουτγάρδης, μέσω του προπονητικού προγράμματος που ακολουθούμε και έτσι οι προπονητές του Κεραυνού να την μεταδώσουν στα παιδιά της ομάδας».
Αναφορικά με την ιστορία της Στουτγάρδης στην ανάπτυξη και προώθηση ταλέντων υποστήριξε: «Η Στουτγάρδη έχει προωθήσει στο Παγκόσμιο ποδόσφαιρο, ποδοσφαιριστές τεράστιας αξίας με θητεία σε κορυφαίους συλλόγους. Αυτή την στιγμή 8 παίκτες της Εθνικής ομάδας της Γερμανίας είναι «παιδιά» της Στουτγάρδης. Ο Μάριο Γκόμεζ, ο Σάμι Κεντίρα, ο Σεμπάστιαν Ρούντι, ο Αντόνιο Ρούντιγκερ, ο Μπέρντ Λένο, ο Σερζ Γκάμπρι, ο Λορίς Κάριους και πιο πρόσφατα ο Τίμο Βέρνερ. Θέλω να αναφερθώ και σε δύο γνώριμους στην Ελλάδα αθλητές, τον Παναγιώτη και Οδυσσέα Βλαχοδήμο, που από ηλικία 10 ετών ήταν στις υποδομές της Στουτγάρδης. Μάλιστα ο Οδυσσέας αγωνίστηκε και με την ανδρική ομάδα, πριν μετεγγραφεί στον Παναθηναϊκό».
Η επίσκεψη του Μάρκους Ρούντ στην Ελλάδα, συμπίπτει και με την μεταγραφή ενός Έλληνα ποδοσφαιριστή στην Στουτγκάρδη, του Τάσου Δώνη: «Ο Δώνης είναι ένας ταλαντούχος 19χρονος ποδοσφαιριστής. Έχει ταχύτητα και ταιριάζει στην φιλοσοφία του προπονητή και κατ’ επέκταση του συλλόγου μας. Είμαι σίγουρος ότι θα προσφέρει πολλά στην ομάδα».
Γιώργος Μεταξαράκης: «Υπάρχει ταλέντο, λείπει η οργάνωση»
Από την πλευρά του ο Γιώργος Μεταξαράκης, μίλησε για τις πρώτες του εντυπώσεις από την ακαδημία του Κεραυνού: «Έχω επισκεφθεί πολλές φορές ακαδημίες της Ελλάδας με προπονητές εγνωσμένης αξίας από την Γερμανία, όμως είναι η πρώτη φορά που συνοδεύομαι από τον τεχνικό διευθυντή της Στουτγάρδης, Μάρκους Ρούντ. Το σωματείο MTV το οποίο διευθύνω, έχει 9000 μέλη και περισσότερα από 35 αθλητικά τμήματα. Το ποδοσφαιρικό του τμήμα έχει περισσότερα από 700 παιδιά και τα τελευταία 15 χρόνια είναι ο αποκλειστικός συνεργάτης της Στουτγάρδης. Οι πρώτες μου εντυπώσεις από την ακαδημία του Κεραυνού είναι ενθαρρυντικές. Υπάρχει ταλέντο γενικότερα στην Ελλάδα, αλλά αυτό που έχω πει πολλές φορές είναι η οργάνωση που λείπει, σε σχέση με τις ποδοσφαιρικά προηγμένες χώρες».
Κώστας Χρυσανθόπουλος: «Αλλάζουμε σελίδα»
Ο πρόεδρος του Κεραυνού Αγίου Βασιλείου, Κώστας Χρυσανθόπουλος, εμφανίστηκε ευχαριστημένος από την έως τώρα έκβαση της συνεργασίας με τους 2 Γερμανούς προπονητές. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Agenda Sport Action για την οργάνωση αυτού του γεγονότος σε συνεργασία με την ομάδα της Στουτγάρδης. Είναι τιμή για το σωματείο μας να φιλοξενεί τόσο σπουδαίες ποδοσφαιρικές προσωπικότητες. Το συγκεκριμένο πρότζεκτ ήταν κάτι που οργανώνουμε από καιρό, όπως και εδώ και πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, 6 ετών, έχουμε οργανώσει το πλάνο των υποδομών μας. Σήμερα αλλάζουμε σελίδα. Αλλάζουμε επίπεδο με την βοήθεια της Στουτγκάρδης και είμαι σίγουρος ότι αξιοποιώντας σωστά την σπουδαία αυτή ευκαιρία, θα γίνουμε ακόμη καλύτεροι στο μέλλον. Στόχος του Κεραυνού είναι η εκπαίδευση των προπονητών μας, οι οποίοι με την σειρά τους θα εκπαιδεύσουν τα παιδιά μας. Μακάρι να μπορούσαμε να έχουμε μόνιμα εδώ ένα τέτοιο προπονητή όπως ο Μάρκους Ρούντ η ο Γιώργος Μεταξαράκης. Άλλωστε ο «Έλληνας θέλει τον Γερμανό του». Η μεθοδικότητα των γερμανών στο ποδόσφαιρο είναι αναγνωρίσιμη παγκοσμίως, αφού ότι κάνουν το κάνουν τέλεια».
Αλέκος Παπαχριστόπουλος: «Στόχος μας η επάνδρωση της πρώτης ομάδας με γηγενείς ποδοσφαιριστές»
Ο υπεύθυνος υποδομών του Κεραυνού, Αλέκος Παπαχριστόπουλος υποστήριξε: «Η παρουσία της Στουτγκάρδης στο σωματείο μας είναι εντυπωσιακή και εκτός από την τιμή που αποτελεί για την ομάδα μας, τα οφέλη που θα αποκομίσουμε είναι τεράστιας αξίας. Είναι πολύ σημαντικό που οι γονείς της ακαδημίας εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους σε αυτό τον εντυπωσιακό εγχείρημα, το οποίο σχεδιάζουμε πολλούς μήνες. Μακροπρόθεσμος στόχος του κεραυνού είναι η ανδρική μας ομάδας, σε λίγα χρόνια να αποτελείται μόνο από ποδοσφαιριστές της ακαδημίας μας. Πιστεύω πως με την βοήθεια της Στουτγάρδης και με πολύ δουλειά, θα τα καταφέρουμε».
Βασίλης Τσόλακας: «Πρωτόγνωρες εμπειρίες»
Ο προπονητής της ακαδημίας του Κεραυνού, Βασίλης Τσόλακας, στάθηκε στις εμπειρίες που κερδίζει το προπονητικό τιμ της ομάδας από τα soccer school: «Από την πρώτη κιόλας ημέρα του soccer school, αποκομίσαμε πρωτόγνωρες εμπειρίες. Η προπονητική φιλοσοφία της Στουτγάρδης έχει εξαιρετικό επίπεδο, κάτι που αποτελεί τεράστια βοήθεια για εμάς τους προπονητές του Κεραυνού. Νομίζω πως σε συνεργασία με την Στουτγάρδη θα μπορέσουμε να μεταλαμπαδεύσουμε στα παιδιά τις γνώσεις μας, με στόχο την διαρκή βελτίωσή τους».

Start a Conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.